De Smaakboom

Porseleinen SmaakBoom versiert Hasseltse Grote Markt

Samen met haar inwoners heeft de stad Hasselt voor kerstmis een indrukwekkende 'SmaakBoom' gemaakt die nog tot 6 januari 2013 op de Grote Markt staat te pronken. 

Vrijdag 8 december 2012 werd de boom officieel ingehuldigd door de Hasseltse burgemeester Claes in het bijzijn van de ontwerpers van creatief bureau Mooz en keramist Piet Stockmans. De Limburgse kunstenaar plaatste de piek, bestaande uit door hem vervaardigde blauw-witte borden.Tassen


De kolossale 'boom', met een hoogte van negen meter en een diameter van zes meter is volledig opgebouwd uit borden, kopjes en tweedehands bestek. Niet de meest traditionele kerstboom die je je kan indenken, maar daar was het bedenkers Inge Vanluyd en Stefan Vanbergen van het creatief bureau Mooz dan ook niet om te doen: "We zijn op het idee gekomen doordat we merkten dat we zelf in de kast een heleboel borden en tassen hadden, die nergens meer bij pasten", vertelt Vanbergen. "We wilden daar iets mee doen en besloten Hasselaren op te roepen om alle borden, kopjes en bestek die ze niet meer gebruikten binnen te brengen, om daar een kerstboom rond te maken", zegt hij. "Zo'n drieduizend Hasselaren hebben gehoor gegeven aan die oproep."

Bron: limburg-actueel.be (Ielse Broeksteeg)