30 JAAR STUDIO PIETER STOCKMANS

1987-2017  30 JAAR  STUDIO PIETER STOCKMANS 

Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper tast voortdurend de grenzen van het porselein af. De studio, op de mijnsite C-Mine in Genk, is de Belgische specialist in designs uit hardporselein.

Pieter Stockmans startte zijn carrière als ontwerper voor Mosa Maastricht in 1967.
20 jaar later richtte hij Studio Pieter Stockmans op.
 
Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. Elk product wordt van A-Z vervaardigd in eigen atelier te C-mine. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijke huwelijk in Monaco. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs, zoals Alain Ducasse, Peter Goossens en Lanshu Chen.
 
Pieter geeft vijftig jaar knowhow en liefde voor het product door aan zijn dochter Widukind Stockmans, die sinds 2007 de dagelijkse leiding heeft van de studio. Samen met een zeskoppig team zetten ze in het atelier de bijzondere traditie van ambachtelijk hardporselein voort. Frank Claesen ontwerpt sinds 1999. Ook Linde Hermans ontwikkelde in 2012 haar eerste ontwerp voor de studio.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp elke ontwerper een limited edition op 30 exemplaren.

DE TENTOONSTELLING LOOPT TOT EN MET 31 JANUARI 2018